Временни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 влизат в сила от

...
Временни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 влизат в сила от
Коментари Харесай

Въвеждат временни противоепидемични мерки срещу COVID-19 в цялата страна

Временни противоепидемични ограничения против разпространяването на COVID-19 влизат в действие от през днешния ден /11.08.2022 г./ в цялата страна.

Мерките ще останат в действие до 18.08.2022 година в това число. Заповедта за въвеждането им е издадена от Министъра на опазването на здравето по предложение на Главния държавен здравен инспектори и цели уеднаквяване на противоепидемичните ограничения в страната, отнасящи се за стадия на разпространяване на COVID19, на който подхождат въвежданите с нея ограничения и анулира всички предходни въведени противоепидемични ограничения в обособените области.

Мерките плануват наложително носене на маски в лечебни заведения, аптеки, оптики и дрогерии, в здания, в които се дават обществени услуги и в градския превоз. Задължително е и спазването на спазването на отдалеченост от 1,5 м. на открити публични места, където има скупчване на хора. Всички работодатели и органи по назначение би трябвало да провеждат провеждането на противоепидемични ограничения в работните пространства като да вземем за пример: постоянно проветряване и стерилизация, съблюдаване на отдалеченост от 1,5 м. и други Въвеждат се противоепидемични ограничения в обектите с публично предопределение, комерсиалните или други обекти, които дават услуги на жителите. Изисква се осъществяване на засилен утринен филтър в детски ясли и детски градини за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания. Ежедневен филтър за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 се вкарва и в обществените услуги.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР